Moslims zijn overwegend vreedzaam.
rachid-oucharia-2qSb8IXIWr0-unsplash

‘Queer Eye’ breakout-ster is een moslimimmigrant uit het Verenigd Koninkrijk.

Hoe een moslimvluchteling uit Afghanistan beroemd werd als de meest populaire deelnemer aan “Queer Eye”

Tan France, een modeontwerper die te zien is in de remake van de realityshow ‘Queer Eye’, geloofde eerst dat hij te saai was om op televisie te komen. Hij is echter allesbehalve saai.

Het zorgt voor intrigerend en opbeurend amusement wanneer de homoseksuele, islamitische immigrant uit Engeland, die getrouwd is met een Mormoonse cowboy, zijn make-overpatiënten adviseert om hun eigen specifieke stijlen te ontwikkelen in plaats van een slaaf van de mode te zijn.

Frankrijk, die 34 jaar oud is, kreeg de baan aangeboden en ze antwoordde door te zeggen: “Je bent gek – ik zal je programma verpesten!” Ze reageerden met: “Nee, dat wil je niet, we weten hoe we moeten casten”, en ik citeer: voor zover wij weten, is er nog nooit eerder een homoseksuele, moslim, Britse immigrant op een wereldwijd platform geweest’… het feit dat mensen een versie van een persoon zouden ontmoeten die ze nog nooit eerder hadden gezien, heeft me overtuigd om [het] te doen.”

“Queer Eye”, voorheen bekend als “Queer Eye for the Straight Guy”, debuteerde op Bravo in de jaren 2003 en 2006 en werd uitgezonden tot 2006. In elke aflevering, vijf homoseksuele mannen, die werden aangeduid als “de Fab Five”, kregen de taak om de levensstijl van een heteroman te veranderen op het gebied van mode, cultuur, eten en wijn, huisontwerp en uiterlijke verzorging. De eerste uitvoering van de show was cruciaal om de LGBT-cultuur te introduceren bij een breder publiek in de Verenigde Staten. De Netflix-revival, met een nieuwe Fab Five – Frankrijk, Karamo Brown, Antoni Porowski, Jonathan Van Ness en Bobby Berk – behandelt bredere problemen van tolerantie en acceptatie, met onderwerpen die praten over etniciteit, religie en wat het betekent om een Mens. De nieuwe Fab Five is te vinden op Netflix. Fans worden aangetrokken door de houding, die verfrissend oprecht en inspirerend is.

Frankrijk beweert dat ze binnen een week tijd 55.000 nieuwe volgers op Instagram had. “Ik heb minstens 8.000 [direct messages] ontvangen van individuen over de hele wereld, die dingen zeggen als: ‘Je weet echt niet wat je voor ons hebt gedaan.’ Dit omvat mensen uit het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Ik vertegenwoordig een bepaalde gemeenschap die in de meeste gevallen een enorme strijd moet leveren om trouw te zijn aan wie ze zijn.

Bobby Berk, Karamo Brown, Antoni Porowski, Jonathan Van Ness en Tan France vormen de nieuwe “Fab Five” op de opnieuw opgestarte versie van “Queer Eye” die beschikbaar is op Netflix. (Van links naar rechts.)

Het was Gavin Bond van Netflix.

Frankrijk werd in Engeland geboren uit ouders die oorspronkelijk uit Pakistan kwamen. Hij woont momenteel in Salt Lake City, Utah, met zijn man van acht jaar, Rob France, die oorspronkelijk uit Wyoming komt. Rob France is een mormoon. Het paar maakte voor het eerst contact via een online datingservice, en ondanks het feit dat ze op het eerste gezicht erg van elkaar lijken te verschillen, verklaarde Frankrijk dat hun gedeelde religieuze overtuigingen hen in feite dichter bij elkaar brachten.

“Het maakte het daten met iemand eenvoudiger als ze kenmerken hadden die vergelijkbaar waren met die van mij. “Ik drink geen alcohol en ik rook niet”, zegt Frankrijk, en noemt kenmerken die beide religies gemeen hebben. “Sommige van de leerstellingen van onze religieuze tradities worden door ons nageleefd. We brengen ze niet allemaal in de praktijk. Wat voor ons succesvol is gebleken, brengen we in de praktijk.

De nieuwe show verwijst het hele seizoen door veelvuldig, zowel op het scherm als daarbuiten, naar het Franse christelijke geloof. Hij had een gesprek met Tom, de norse oudere man uit het zuiden die het onderwerp was van de make-over in de eerste aflevering, die zowel interessant als belangrijk was voor Frankrijk, maar die werd verwijderd uit de definitieve versie van de show.

Volgens Frankrijk maakte de andere persoon tijdens het gesprek een beledigende opmerking jegens moslims. “En ik zei: ‘Laat me je vertellen, je hebt de afgelopen twee uur met een moslim op deze autoreis gezeten.’ “En ik zei: “Laat me je vertellen, je hebt de afgelopen twee uur met een moslim gezeten tijdens deze autorit en hij zei iets in de trant van: “Ben je een terrorist?” Hij meende het niet op een neerbuigende manier; hij had gewoon geen ervaring met het omgaan met anderen die uit dezelfde achtergrond kwamen als de mijne. Daarom zal ik de tijd nemen om het uit te leggen.”

Op de allerlaatste filmdag overhandigde Tom Frankrijk een felgele roos als teken van hun vriendschap. “Hij zei tegen me: ‘Wat ik tegen je zei, was niet gemeen bedoeld; ik wist gewoon niet wat voor soort dingen ik je kan vragen.'” France zegt: “Ik wil dat je weet dat ik je beschouw als mijn vriend, en dat je altijd welkom bent in mijn huis.” “Door die ervaringen kwam de show zeker op mijn prioriteitenlijst te staan.”

Neal in Frankrijk, het onderwerp van de make-over

Tot eer van Netflix

Tijdens het filmen van de tweede aflevering, die draait om een ​​onderwerp met Indiase en Amerikaanse voorouders genaamd Neal, beleefde hij nog een gedenkwaardig moment.

Frankrijk merkt op: “Ik had nog nooit een Indiaan en een Pakistaan ​​[samen] gezien op

TV voor’, wat voor haar geldt. ‘In de jaren vijftig was er een groot conflict en als gevolg daarvan werden onze landen onafhankelijk. Films waarin Indiase en Pakistaanse hoofdrolspelers romantisch betrokken zijn, mogen niet worden vertoond in landen in het Midden-Oosten. Het is fantastisch dat Neal en ik onze relatie openlijk kunnen bespreken in een show die over de hele wereld wordt uitgezonden.

En ondanks het feit dat Frankrijk aanvankelijk nerveus was om in de schijnwerpers te staan, is hij er inmiddels aan gewend geraakt. Toen hij Jon Bon Jovi tegenkwam tijdens de perstour voor ‘Queer Eye’, werd hij gewoon weggeblazen door hem.

Hij wordt geciteerd als te zeggen: “Ik heb niet geprobeerd voor dit leven, maar Jon Bon Jovi hield me tegen en zei: ‘Tan, mag ik een foto met je hebben?’ verbrijzelde mijn friggin geest.”

blog

gerelateerde artikelen